Kanelsnegle

Kanelsnegle

Ingredienser:
Dej:

• 50g Margerine
• 1 1/2 dl Mælk
• 25g Gær
• 1/4 tsk Salt
• 1 tsk Flydende sød (sødemiddel)
• 300g Mel
Fyld:

• 750 g revne æbler
• 2 -3 tsk SØD (sødemiddel)
• Vaniliekorn fra vaniliestang/4 tsk vaniliesukker
• Kanel
Chokoladeglasur

• 20 g usødet kakao (gerne Valrhona)
• 2 tsk SØD (sødemiddel)
• Lidt vaniliekorn eller vanilieessens
• ca 4 tsk vand

Fremgangsmåde.
Margerinen smeltes.
Mælken varmes op til den er håndvarm.
Resten hældes i og æltes godt sammen.
Dejen rulles tyndt ud til en aflang firkant. Lad dejen hæve lidt mens fyldes laves.
Æblerne skrælles og rives groft. SØD, kanel og vaniliekorn blandes i.
Fyldes smøres på dejen. Lad den ene kant, på den lange led, være fri for fyld, så den kan hæfte når dejen rulles sammen.
Dejen rulles sammne på langs til en pølse, hen mod den side, hvor der ikke er fyld på kanten.
Tryk dejen godt sammen, så den hæfter.
Skrær sneglene ud.
Sneglene ligges på bagepapir og trykkes evt. lidt flade.
Lad sneglene hæve i ca. 20 min.
Bages i ca. 20 min. ved 200 grader, eller til de er brune.
Glasuren påføres inden servering.